Tips voor zomerse vakantiefoto’s van je kids!

Tips voor zomerse vakantiefoto’s van je kids!

Yes, zomer! Tijd voor het maken van nieuwe herinneringen met het hele gezin. Of het nou in Nederland is of in het buitenland, we maken er weer wat moois van. Wil jij alle leuke momenten deze zomer vastleggen op foto? Lees dan verder, want met deze tips maak je de allerleukste zomerse foto's van je kinderen!

#1 | Deel hun perspectief

Zak eens goed door je knieën, of ga op de grond zitten voor je de foto neemt. Zo kom je op gelijke hoogte met je kinderen en zie je de wereld vanuit hun perspectief. Bovendien kan het fotograferen minder geforceerd zijn voor kleintjes, wanneer jij relaxed op de grond zit.

KIND-FOTOGRAFEREN

#2 | Let them PLAY

Het is vakantie, (bijna) alles mag. Lekker spelen en rotzooien, met een gevoel van oneindige vrijheid. Om dit gevoel in een foto te vangen zul je jouw kinderen moeten fotograferen op een moment dat ze lekker druk zijn. Dus laat ze rennen, springen, klauteren. Houd je camera met de juiste instellingen bij de hand, maar neem de foto pas als je denkt dat het moment daar is. Anders haal je de spontaniteit uit het moment, en dat wil je liever niet.

TIPS-ZWART-WIT-FOTOGRAFIE-KINDEREN

TIPS-FOTO-MAKEN-KIND

#3 | Tegenlicht

Om het gevoel van een zomeravond goed in een foto te vangen, kun je met tegenlicht van de zon werken. Wanneer je het profiel van je kinderen tijdens zonsondergang fotografeert, breng je dat warme zomeravond-gevoel perfect over in de vakantiefoto’s.

TEGENLICHT-FOTO

TEGENLICHT-FOTO-MAKEN

#4 | Gebruik van snelle sluitertijd

Kinderen zitten nooit stil, zeker als jij foto’s gaat maken. Maak daarom gebruik van een snelle sluitertijd. Wil je juist liever een langer moment of beweging vast leggen? Lees dan in deze blog hoe je te werk gaat met een lange sluitertijd.

TIPS-KINDEREN-FOTOGRAFEREN

#5 | Smile! 

Wil je een heerlijke, vrolijke portretfoto van jouw kleintje? Begin dan vooral niet met ‘cheeeese’, dan krijg je namelijk vast een rijtje tandjes te zien en is de spontaniteit ver te zoeken. Een echte lach krijg je alleen wanneer kinderen ook echt moeten lachen. Dus maak een grapje, een raar geluidje en doe gek!

FOTO-KIND-MAKEN-ZEE

#6 | De niet-zo-statische familiefoto

Een vakantiefoto van je gezin wil je toch wel echt hebben. Maar liever niet zo statisch, dus geen lachen-naar-het-vogeltje dit keer. Draai je eens om, focus op elkaar in plaats van de camera. Speel met hoogte, neem een sprong of ga voor een gave achtergrond.

LEUKE-FAMILIE-FOTO-MAKEN

Tip: Probeer deze foto te maken met een zelfontspanner. Een voorbijganger zal eerder wachten totdat jullie geposeerd en lachend naar het volgetje kijken. Met de zelfontspanner kun je zelf helemaal los gaan!

FOTO-MAKEN-ZELFONTSPANNER

Wil je dit heerlijke zomerse gevoel vasthouden? Print je vakantiefoto’s uit! Bij Instawall zijn er genoeg leuke mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor een Instawall op aluminium of print jouw lievelings-vakantiefoto's groot uit op plexiglas voor aan de muur. Zo blijf je wegdromen bij die heerlijke vakantie.

Meer tips en inspiratie? Lees onze andere blogs!