3 zomerse fotoprojecten met kinderen

3 zomerse fotoprojecten met kinderen

Heb je kinderen of vind je het leuk om ze te fotograferen? Dan zijn deze speelse fotoprojecten met kinderen wat voor jou om deze zomer op te pakken. Ga samen op pad en maak de meest leuke verhalen.
#1 | Op pad met..
Ga je samen met je kids naar het bos, de stad of opa & oma? Leg de hele dag samen vast met de dingen die jullie ondernemen. Maak een verhaal van alles wat jullie onderweg tegenkomen, van de beste speelplekken tot lieve diertjes. Met een open blik en een camera in de hand leg je zijn of haar wereld vast. Heerlijk om later terug te kijken.
 
Tip: ga door je knieën en fotografeer vanaf het standpunt van je kind.
#2 | Door de ogen van..
Ben je benieuwd hoe je zoon of dochter naar de wereld kijkt? Geef je telefoon of camera en probeer ze echt hun eigen gang te laten gaan met het maken van foto’s. Af en toe wat ondersteuning kan natuurlijk geen kwaad, maar zo zie je wel wat ze interessant vinden. Worden het bijvoorbeeld alleen maar gekke selfies, of krijgt de omgeving de volle aandacht?
#3 | De zomer van..
Wil je echt uitpakken? Maak dan dit jaar een apart fotoboek met ‘De zomer van..’ en richt je op de momenten die jullie deze zomer samen meemaken. Samen spitten in de moestuin, hutten bouwen in de buurt en alle fijne vakantiemomenten. Deze zomer maak je er een boek van!
 
Tip: Kinderen zijn vaak in beweging, maar wist je dat je deze beweging juist een mooi effect aan je foto’s kan geven door een lange sluitertijd te gebruiken? Het is heel eenvoudig om dit vast te leggen, gewoon met je telefoon.