Thuis (bij) @bij.hes

Thuis (bij) @bij.hes

We nemen je mee naar het noorden van het land, Friesland. In het Friese Winsum woont Hester samen met haar man Erik en hun twee zoons. Wij mogen een kijkje nemen in haar twee-onder-één-kapwoning uit de jaren ‘50. Haar woonstijl kun je omschrijven als Scandinavisch, eenvoudig sfeervol, lichte kleuren en vooral: rust. Haar passie voor interieur is groot en dat deelt zo dan ook graag op haar Instagram @bij.hes. Als juf zijnde, droomt ze dan nog wel eens stiekem over haar eigen interieurstyling bedrijfje. Dromen mag toch?

Interieur inspiratie

De zoektocht

Zes jaar geleden gingen Hester en Erik opzoek naar een koopwoning. “Tijdens de bezichtiging van onze woning, waren we meteen verliefd! Niet zozeer op het huis zelf want het werd een kluswoning, maar wel op de locatie waar het huis staat.” vertelt ze. Hester en Erik wonen in een woonwijk, maar toch hebben ze voor én achter vrij uitzicht. Met achter een 'boeren' vaart, kwakende kikkers en daarnaast weilanden met paarden, koeien en lammetjes in de lente... Erik heeft het huis helemaal zelf verbouwd. Toen ze binnenliepen tijdens de bezichtiging, vond Hester het huis maar niks. “Donker, oud en triest… maar Erik keek daar doorheen. Hij zag mogelijkheden en heeft ervoor gezorgd dat dit huis onze thuis geworden is.”

Interieur inspiratie

 

De 2021 kleur aan de muur

Een aantal weken geleden is de lambrisering op de muur opnieuw geverfd. Al langere tijd was Hester opzoek naar een nieuwe kleur voor op de muur. Ze koos voor de kleur ‘Brave Ground’ van Flexa. “Toen ik de nieuwe kleur van 2021 zag, wist ik meteen dat ik deze kleur wilde toepassen in mijn huis. Nadat ik ook nog eens een aantal keren de opmerking kreeg dat deze kleur perfect in mijn interieur past, wist ik het zeker. Ik vind de kleur prachtig en het combineert perfect met de natuurlijke materialen en kleuren die je overal in ons huis terugvindt.”

Interieur inspiratie

Liefde voor fotografie en kleur

Hester is niet trendgevoelig, maar zij vindt het wel gaaf om ideeën op te doen via woonbladen en social media. Urenlang kan Hester online door de pagina’s met foto’s van prachtige interieurs scrollen. Veelal op Pinterest, later ontdekte zij Instagram. “Het is een fijn platform, om mijn passie voor fotografie te gebruiken. Mijn liefde voor fotograferen is groot. Overal waar ik ben, zie ik mooie plaatjes. In de styling van de verschillende ruimtes en de fotografie ervan vind ik ook rust en ontspanning.” Hester’s passie voor interieur was er al, toen zij nog woonachtig waren in hun vorige woning. Destijds was hun woonstijl zwart- wit, wat Hester zich nu niet meer kan voorstellen: “Een huis zonder kleur. Inmiddels heb ik heel veel liefde gekregen voor een interieur met kleur en veel meer groen.”

Interieur inspiratie

Favoriete plek in huis

Hester’s favoriete plek in huis, zijn de kinderkamers. Dit zijn tevens de ruimtes waar haar liefde en passie voor interieurstyling begonnen is. Daarnaast zit zij heel graag aan de eettafel, samen met haar gezin, vrienden en lieve familie. “Lekker borrelen en gezellig samen zijn met lekkere hapjes en veel spelletjes.”

Interieur inspiratie eettafel

Make-over

De slaapkamer heeft Hester de afgelopen jaren niet zoveel aan gedaan, deze zou zij nog wel eens een grote make-over willen geven. Met een kleurtje op de muur en het gebruik van nieuwe materialen, beddengoed en accessoires.

De familie Visser Instawall  

De eerste Instawall van Hester en haar gezin heeft al verschillende plekken in huis gekend. “Een mooie  herinnering aan een fijne vakantie. We lopen er nog vaak langs, want hij heeft een nieuwe plek gekregen in de hal. Ook de jongens staan er regelmatig voor, om samen de allermooiste herinneringen op te halen.” Onlangs heeft het gezin een fotoshoot gehad en deze foto’s hebben zij laten afdrukken op een Instawall. “Ik vind dat je door middel van dit product heel mooi kunt laten zien hoe leuk en liefdevol de fotoshoot was.”

Instawall poster met ophangsysteem