Binnenkijken tussen de planten en pasteltinten in Brugge

Binnenkijken tussen de planten en pasteltinten in Brugge

Jaja, je ziet het goed! There’s a new kid in town! Vanaf nu nemen we af en toe een kijkje in diverse inspirerende interieurs. Van boho chic tot industrieel en van romantisch tot Scandinavisch, toch hebben ze één ding gemeen: het zijn allemaal trotse eigenaars van een Instawall! We trappen de eerste binnenkijker af in Brugge, bij Jolien van @brugshuisje

Als klein meisje was ze al druk in de weer met de kwast in haar slaapkamer en het veranderen van de indeling, maar sinds haar ontdekking van interieuraccounts op Instagram is ze niet meer te stoppen: Jolien Keereman (26) stylet er op los in haar knusse huurappartement. Onder de naam @brugshuisje deelt ze dagelijks frisse plaatjes van haar zoete interieur.

Kieskleurig

Het was een hele zoektocht om haar ideale huurhuis te vinden, want a) het moest een woning zijn die ze naar smaak kon inrichten, b) fotogeniek zijn en c) een houten vloer hebben. Jolien: ,,Het was even zoeken, maar de aanhouder wint! Afgelopen januari was het dan eindelijk zo ver. Eindelijk kon ik mijn eigen stekje inrichten zoals ik het wilde.’’

Keuken brugshuisje

Het eerste wat opvalt in Joliens huis zijn de zachte kleuren. ,,Mijn interieur bevat Scandinavische tinten, maar vooral veel kleur. Daardoor komt het speels over. Pastelroze en mint zijn de belangrijkste tinten binnen mijn interieur. Mijn eerste slaapkamerkleur was trouwens ook roze. Daarna heb ik de kleur even afgeschreven voor een paar jaar, maar ben tegenwoordig weer een grote fan!’’

Woonkamer met planten

Daarnaast is groen ook zeker niet te missen in haar huis. ,,Door inspiratie op Instagram kreeg ik er een nieuwe hobby bij: planten! Ik vond het heel leuk om al die mooie kamerplanten binnen verschillende interieurs te zien, waardoor ik er ook telkens meer en meer aanschafte.  Zo staan o.a. een Monstera, Stippenbegonia en Calathea’s in mijn woning te shinen. Ik zou nu echt niet meer zonder kunnen!’’ 

Liefde voor licht

De woon-/eetkamer is de favoriete plek in huis bij Jolien. ,,Door de hoge muren met hoge ramen aan zowel de voor- als achterkant is er heel veel lichtinval in deze ruimte. Hierdoor komen de pastel- en houttinten mooi tot hun recht en overleven mijn planten zonder al te veel problemen ;)’’ Bovendien raakt ze nooit uitgekeken op deze ruimte. ,,De houten vloer vind ik prachtig en ik blijf aan het herinrichten in deze kamer. Spullen worden steeds verplaatst, dus je kan wel zeggen dat ik me hier goed kan bezighouden. Ik ben ook graag in deze ruimte, zelfs opruimen en schoonmaken doe ik hier met plezier, haha ;)

Foto Instawall boven de eettafel

Kwasten & kittens

Als je denkt dat Jolien haar meubels allemaal zo rechtsreeks uit de winkel vandaan heeft, heeft het mis. ,,Ik probeer af en toe te DIY’en. Zo heb ik verschillende tweedehands stoelen goedkoop op de kop getikt en een vrolijke kleur gegeven. Ook de geschilderde lockerkast past goed in mijn interieur.’’ 

Interieur brugshuisjes met kittens

Naast de pasteltinten geven haar katjes ook een persoonlijke touch aan Joliens interieur. ,,Met hun continue aanwezigheid horen ze er gewoon bij. Daarom zie je ze ook regelmatig verschijnen op mijn Instagram account en heb ik een paar foto’s van ze in mijn woning hangen.’’

Picture purrrfect

Haar furry friends waren dan ook een van de uitgangspunten voor het maken van haar Instawall. ,,Eerst bedacht ik welk soort foto’s ik erin wilde hebben. Dit was niet zo moeilijk: katten, reisfoto’s, interieur, quotes en planten. Daarna heb ik enkele foto’s een roze gloed gegeven. Door deze eenheid van kleur vormen alle foto’s samen één geheel én passen ze perfect in mijn interieur. Tot slot ben ik nog even bezig geweest met het vinden van de juiste opstelling in het grid, et voilà!’’

Kleurrijke foto Instawall brugshuisje

,,Ik ben heel tevreden met het resultaat! De Instawall aluminium past uitstekend binnen mijn interieur. De kleuren zijn perfect! Hierdoor kan de Instawall overal in huis geplaatst worden en krijgt deze regelmatig een ander plekje in huis.’’

Liefs, team Instawall