Drone fotografie: Ontdek Nederland van boven

Drone fotografie: Ontdek Nederland van boven

Normaal gesproken reist Mike (@mitecaptures) de wereld over, maar tijdens de corona-crisis heeft hij de schoonheid van Nederland vastgelegd met zijn drone. Bekijk Nederland van boven en lees zijn tips om jouw fotografie skills op te krikken.

Garnalen kotter

Garnalen kotter - Noordzee

 

Nederland van boven

Als groot fan van landschapsfotografie krijgt Mike energie van het perfecte plaatje. Een foto is voor hem geslaagd als de compositie goed is en de foto een 'clean' look heeft. 

Drone fotografie platteland

Het platteland van Nederland

 

Passie voor fotografie en drones

Tot twee jaar geleden maakte Mike foto's zonder al te veel achterliggende gedachten. Een gevoel voor compositie had hij altijd al wel, maar hij miste de technische kennis om de foto's te ondersteunen.

Met het kopen van en filmdrone (DJI Mavic Air) groeide zijn enthousiasme en interesse in de techniek en drone fotografie. Hij besloot zich te ontwikkelen en deed dit vooral met e-books, tutorials en online forums.

Tip: Heb je net een drone of camera gekocht? Kijk of je alle opties begrijpt. Heb je twijfels? Zoek video's op via Youtube, zo leer je makkelijk & snel. Voor drone fotografie kun je volgens Mike het beste terecht op Skypixel.

Drone fotografie platteland

Hollandse glorie

Mike besefte tijdens zijn reizen dat Nederland eigenlijk heel bijzonder is. Probeer maar eens in het buitenland uit te leggen dat ons land praktisch plat is en dat zeker de helft van Nederland onder zeeniveau woont.

Drone fotografie Nederland

Deze zomer biedt de mogelijkheid om ons eigen land te ontdekken. Ontdek de prachtige oude steden of geniet van de Hollandse kust. Mike kan van zichzelf nog niet zeggen dat hij genoeg heeft gezien van Nederland, jij wel? Wanneer je jezelf prikkelt met nieuwe plekken, komt de inspiratie voor plaatjes vanzelf. Dan maakt het niet uit hoe ver je van huis op vakantie bent.

Strand van Petten

Het strand bij Petten - Noord-Holland

 

Fotografietips vanaf de grond

Drone fotografie is fantastisch voor beelden vanuit de lucht, maar niet iedereen heeft natuurlijk een drone. Mike gebruikt voor zijn fotografie een Sony Nex 5 camera, gekocht van locals in Auckland. En gaat regelmatig trots op pad met deze fijne camera. Mike's tips voor fotografie vanaf de grond:

Tip 1: Plaats een onderwerp in je foto: een gebouw, voorwerp of persoon. Dit maakt de foto interessant, vooral wanneer je deze vanaf een afstand fotografeert.

Tip 2: Probeer eens een andere hoek op te zoeken en speel met scherpte en diepte (zoals hieronder) door iets op de voorgrond te plaatsen. Dit maakt de foto speelser en aangenamer om naar te kijken.

Amsterdam centraal

Nabewerking van je fotografie

Een goede foto heeft weinig nabewerking nodig, maar kan altijd een kleine upgrade krijgen. "Nabewerking maakt een foto vaak mooier, maar pas op voor óverbewerking, het beeld moet nog wel kloppen."

Filters of pre-sets zijn bijvoorbeeld heel handig, maar gebruik deze altijd als basis, waarna je de foto eigen maakt. Tips voor handige bewerk-apps zijn de Snapseed app & Lightroom mobile. Lees hier meer over apps voor fotobewerking op je telefoon.

Tip van Mike: Vergelijk je foto's! Neem een referentiekader door naar een fotograaf te kijken die jou inspireert. Let op zijn/haar compositie en nabewerking. Dit heeft mij ook erg geholpen in het begin.

Mike bewerkte de foto hieronder door het contrast iets te verhogen en de opkomende zon aan de linkerkant van de foto iets te accentueren, zodat je een lichte en donkere kant van de dijk kunt creëren.

Before & after foto dijk

Before & After

 

Mike's favoriete foto

Hoewel Nederland prachtig is, is Mike's favoriete foto toch gemaakt tijdens een reis. Hij maakte de foto afgelopen februari bij een waterval in Nieuw-Zeeland. Samen met een Zweedse jongen die de passie voor fotografie deelde, ging hij op pad voor een fotosessie. De waterval was verlaten en er lagen kano's langs de kant. De foto is een mix van een toffe ervaring en fotografische techniek.

Tip: Zoek een maatje die jouw fotografie interesse deelt. Dit is ideaal om je skills te ontwikkelen, omdat je elkaar kunt fotograferen en feedback kunt geven.

Blue duck waterfall

Aan de muur

Mike printte zijn favoriete foto groot uit op aluminium. "Ik ben super verrast door het prachtige materiaal!"

Aluminium fotovergroting

Enthousiast over zijn (drone) fotografie? Volg Mike via @mitecaptures. En heb jij ook een favoriete foto die je groot uit wilt printen? Kies dan voor een Fotoprint. Wil je meerdere foto's samenvoegen? Maak er dan een Instawall fotocollage van!