De beste apps voor fotobewerking

De beste apps voor fotobewerking

Wil je een mooie & snelle bewerking voor je foto's? Pak je telefoon erbij en download deze apps, dan maak je in een handomdraai de mooiste plaatjes!

De beste 'app' is je eigen telefoon

Als je je nog niet verdiept hebt in de bewerkingsmogelijkheden op je eigen telefoon, is dit de makkelijkste stap om te beginnen. Bij iPhone vind je de tools gewoon in je camerarol. Open de foto en tik rechtsboven op 'wijzig' - hier kun je aan de slag met filters, verzadiging, contrast, bijsnijden, etc. Op Android ziet dit er soortgelijk uit, en vind je alle opties in de fotogalerij onder 'bewerken'. Als je deze tools nog niet kent, zul je je verbazen over hoe snel en makkelijk dit gaat en hoe veel je ermee kunt!

Foto bewerken eigen telefoon

 

VSCO - oldskool filters, makkelijk & snel

De VSCO app is gemakkelijk in gebruik en biedt veel mogelijkheden qua bewerking. Er zijn verschillende gratis filters, met een analoge look. Daarnaast zijn er extra filters beschikbaar tegen betaling. Naast basic bewerkingen als contrast, verzadiging en scherpte, kun je ook schaduwen en hooglichten aanpassen, perspectieven veranderen en kleuren in de schaduwen en hooglichten toevoegen.

De app kun je gratis downloaden voor zowel iOS en Android. 

VSCO app

 

Snapseed - uitgebreide opties

Snapseed app

Snapseed bestaat uit twee onderdelen: Tools en Filters. In de tool kun je basisbewerkingen doen zoals het contrast en helderheid aanpassen, maar bijvoorbeeld ook het perspectief wijzigen en een vintage effect toepassen. Het voordeel is dat je jouw bewerkingsinstellingen kunt opslaan als eigen filter, om het bewerken van je foto's efficiënter te maken. Daarnaast zijn de opties uitgebreider dan bovenstaande apps.

In de filter-sectie kun je verschillende effecten toevoegen aan je foto’s, zoals focuseffect, een vintage look en een glamour effect.

Deze app is hier gratis te downloaden voor iOS en Android

 

Adobe Lightroom App - voor de pro

Lightroom app

Als je al goed overweg kunt met Photoshop of Lightoom op je computer is dit de ideale app voor jou. Je kunt met deze app gemakkelijk foto’s bewerken en delen zoals je gewend bent van het Adobe programma. Toch is het ook een fijne app voor wanneer je deze programma's niet gebruikt en wel een stap wilt nemen in je fotobewerking. Youtube staat vol met goede tutorials en oefening baart kunst!

De basis app is gratis te downloaden op Android en iOS.

 

De perfect foto bewerkt?

Bij Instawall print je hem groot en met de beste kwaliteit op Aluminium, Plexiglas, Glas of Poster. Bekijk alle opties voor fotoprints hier: