5 tips om jouw vakantiefoto’s geordend te bewaren

5 tips om jouw vakantiefoto’s geordend te bewaren

Het uitzoeken van je vakantiefoto's kan een behoorlijke klus zijn, maar met deze tips vlieg je er doorheen en zijn je foto's in mum van tijd geordend!

Tip 1 | Wacht niet tot je thuis bent

Selecteren doe je deze zomer on-the-go. Scroll tijdens je vakantie al door je foto’s en verwijder direct wat weg kan. Tien foto's gemaakt van hetzelfde moment? Wees kritisch en bewaar alleen je favorieten. Een mooi moment om je foto's op te schonen is tijdens de reis, als je toch al stil moet zitten. Dit scheelt een hoop tijd aan het einde van je vakantie en zorgt voor een opgeruimde telefoon.

Foto MacBook

Tip 2 | Sharing is caring 

Ga je op vakantie met een groep? Maak gebruik van foto delen op je iPhone. Een makkelijke manier om iedereen de foto's direct te laten delen zonder dat de kwaliteit (via whatsapp bijvoorbeeld) achteruit gaat. Lees hier hoe je dit precies doet. Ook met AirDrop blijft de kwaliteit van je foto's behouden.

Sharing is caring vakantiefoto's

Tip 3 | Map it out 

Maak albums op je telefoon van je favoriete foto's. Zo heb je aan het einde van de vakantie vast je selectie gemaakt. Wat kan helpen bij het efficient beheren van je foto's is het maken van een mapje "nog bewerken" en een mapje "bewerkt". Bewerken kan je gewoon op je telefoon, bijvoorbeeld met behulp van bestaande apps.

Een andere tip is om vast mapjes te maken voor een bepaald fotoproject. Bijvoorbeeld aparte mapjes voor een Instawall

Map it out foto

Tip 4 | Gebruik je telefoon voor de eerste bewerking

Wil je sommige foto's een upgrade geven? Gebruik dan voor de eerste bewerking de tools die al op je iPhone of smartphone staan. Instellingen als contrast, belichting, het rechttrekken van je foto en de verzadiging vind je namelijk gewoon in de camerarol. Het voordeel hiervan is dat je de foto straks niet dubbel (bewerkt en onbewerkt) in je telefoon hebt zitten.

Foto maken met mobiel

Tip 5 | Fan van je favoriet 

Heb je al je favorieten verzameld? Er zitten vast fantastische foto's tussen die je aan je vrienden wilt showen of die je direct wilt posten op social media. Maar ga ook eens offline en houd je favoriet voor jezelf. Print hem vergroot uit voor thuis aan de muur en maak zo je eigen kunstwerk.